Westerveld’s Sebastiaan

Westerveld’s Sebastiaan


Naam: Westerveld’s Sebastiaan
Vader: Vainqueur
Moeder: Westerveld’s Lieve.
Geboren: 21 April 2016.

Westerveld’s Sebastiaan is met een vlugge en vlekkeloos verlopen bevalling geboren in de nacht van 21 op 22 april 2016. Als eerste zoon van Westerveld’s Lieve, en voor ons de eerste dekking met de hengst Vainqueur waren wij erg nieuwsgierig naar het resultaat. En dat resultaat mag er wezen. Een prachtig donkerbruin hengstje met 4 zwarte benen en een klein wit kolletje.

Sebastiaan heeft zijn eerste levensjaren heerlijk doorgebracht met de andere hengsten op de wei, en ’s winters naast zijn maatjes op stal. In het voorjaar van 2019 zijn we rustig begonnen met het zadelmak maken. Om Sebastiaan voldoende tijd te geven goed te ontwikkelen is ervoor gekozen om in 2020 de verrichtingen te rijden. Helaas is Sebastiaan voor de verrichtingen niet geslaagd en is in oktober 2021 besloten Sebastiaan de castereren. 

Behaalde resultaten

Regionale merriekeuring te Hengelo (Rubriek hengstveulens)
Westerveld’s Sebastiaan heeft op de merriekeuring te Hengelo op 25 juni 2016 een 1e premie behaald en mag zich laten zien op de Centrale merriekeuring te Ermelo op 23 juli 2016.

Centrale hengstenkeuring te Ermelo (Rubriek 3 jarige hengsten)
Westerveld’s Sebastiaan is op de centrale hengstenkeuring op 16 februari goedgekeurd als dekhengst. 

Verrichtingen Hengsten 2020 
De verrichtingen voor de hengsten zijn begonnen op 19 augustus. De eerste avond is prima verlopen voor Sebastiaan. De jury was met name te spreken over zijn ruime stap. Hij mag nog wat losser worden in zijn lijf, maar daarmee hebben we ook gelijk een punt om aan te werken voor de volgende verrichtingsdag in september. 
De 2e fase van de verrichtingen verliepen tevens erg goed. De gastamazone was zeer te spreken over Sebastiaan. Wel werd nogmaals het advies gegeven te werken aan het losser worden in zijn lijf. 
Helaas hebben wij tijdens de 3e fase van de verrichten moeten besluiten Sebastiaan terug te trekken. 

Sport

6 September 2020 maakte Sebastiaan zijn dressuurdebuut onder de amazone Evelyn Speelman. 

Dressuur
Huidige stand: L4+2 

Fokkerij
In het jaar 2019 is Sebastiaan voor het eerste jaar actief geweest voor de fokkerij. In 2021 is Sebastiaan voor het laatst actief geweest voor de fokkerij. In oktober 2021 is sebastiaan gecastreerd. 

 

Westerveld's Sebastiaan CMK 2016
Westerveld’s Sebastiaan CMK 2016
Sebassie 5
Sebastiaan enkele uren oud

 

Westerveld’s Sebastiaan, 19 februari 2019
Krachtig dier
Westerveld’s Sebastiaan, mei 2020
Evelyn Speelman op training met Sebstiaan