Historie

De historie van Stal Westerveld

De historie van stal Westerveld begint bij Peter Vissinga. Peter heeft van kleins af aan al liefde voor paarden en vee meegekregen. Al vanaf zijn zesde jaar zat hij op de bok en ging hij mee melk halen.

In 1979 kocht Peter zijn eerste New Forest pony, genaamd Angelique. Deze C-merrie was in eerste instantie bestemd voor zijn dochter Jessica. Toen Jessica echter te groot werd, verkocht hij de pony niet, maar ging hij ermee fokken. Dat was in de jaren ’78,’79. Het eerste veulen was leuk en als vanzelfsprekend volgden er meer. Toch was de verdere nafok van de merrie niet wat hij ervan verwachtte.

Rond ’85, ’86 verhuisde Peter met zijn gezin naar het pittoreske Betuwse dorp Elden. Zij namen hun vertrek in een autentieke herenboerderij gelegen aan de rand van de dorpskern, grenzend aan een park genaamd Park Westerveld. Het laat zich raden dat Peter zich bij het bedenken van een stalnaam heeft laten inspireren door dit oogstrelend stukje natuur.

De merrie Angelique werd uiteindelijk verkocht en voor haar in de plaats kocht Peter in 1987 de schimmelmerrie Zandstraathof’s Carola.

Enkele van Carola’s succesvolle nakomelingen vormen de solide basis van het huidige Stal Westerveld.

 

Stal westerveld

 

 

 

 

Geef een reactie