New Forest Pony

De New Forest is een warmbloed pony die veel gebruikt word door jonge ruiters en amazones. Dit komt niet alleen door het rustige en zachte karakter die het ras kenmerkt, maar ook de veelzijdigheid in de sport. De New Forest Pony wordt gebruikt voor alle disciplines, en is over het algemeen een werkwillige pony.

De New Forest pony komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland en dankt zijn naam aan het gebied waar hij vandaan komt. In 1016 werd er al over de New Forest Pony gesproken. Deze pony is toen gefokt met de Arabier en het Engels Volbloed om het ras wat sneller en groter te maken. Nu spreken we over kleine en grote maat New Forest Pony’s, die een stokmaat hebben tot en met 1.48 m.

De New Forest is een sterk gebouwde pony die in het rechthoeksmodel behoort te staan. Het beenwerk is over het algemeen stevig en mag niet te fijn zijn. Het hoofd is niet al te groot en heeft vriendelijke ogen. De Forester heeft een ronde, over het algemeen wat korte hals, die niet te zwaar mag zijn. Alle kleuren zijn toegestaan behalve bont.

Voor meer informatie over de New Forest Pony kijk ook eens op de site van het stamboek:
www.newforestpony.nl

 

Geef een reactie