Afgelopen zomer & de Verrichtingen 2017

Beste lezers,

 

Wat zijn de zomermaanden weer snel voorbij gegaan. Het is altijd een prachtige tijd om bij de paarden bezig te zijn, en dus zo min mogelijk achter de computer om de website bij te werken. Maar vandaag zijn er dan weer wat foto’s en het een en ander aan informatie aan de website toegevoegd.

Begin van de zomer verkochten wij Westerveld’s Jorine. Die naar een prachtige luxe stal verhuisde waar wij verwachten dat ze het ontzettend naar hun zin zullen hebben met deze aanhankelijke pony.

Vlak daarvoor verhuisde Westerveld’s Lieve nog naar haar nieuwe eigenaresse. Op dit moment laat die zich niet onverdienstelijk zien in de sport. Het weerzien van Lieve op de New Forest Pony sportdag deze zomer was dan ook erg leuk.  Lieve werd daar uitgebracht tijdens de Dressuurbelofte (4-6 jaar) door haar eigenaresse Evelyn Speelman. Ze hebben daar een prachtige 1e plaats in de wacht gesleept met maar liefst 94,8 punten.

Afgelopen zaterdag waren wij zelf weer aanwezig op het KNHS centrum in Ermelo met Westerveld’s Karline en haar prachtige dochter Westerveld’s Eveline. Nu Karline een jaar rust heeft gekregen vanuit de fokkerij mocht zij haar bewegingen eens onder het zadel laten zien.
Beide merries hebben zich in zeer korte tijd moeten laten opleiden tot echte springpony’s wat ze beiden fantastisch hebben gedaan. Zelfs onze 14-jarige Karline werd tijdens de steeple zo enthousiast dat ze nog wel een ronde zou willen doorgalopperen!
Hoewel het juryrapport totaal niet overkwam met wat wij zelf, en de andere toeschouwers hebben gezien en ervaren, zijn wij ontzettend trots op wat onze toppers in zo’n korte tijd hebben gepresteerd.

Onze prachtige Eveline: topper in de dop, werd Kroon met 72,5 punt. Dat ze kan springen heeft ze al geregeld laten zien, maar nu heeft ze bewezen dit onder het zadel net zo goed te kunnen. Dat ze de aanleg heeft wisten wij al, maar nu is deze dame echt klaar voor een sport toekomst.

Westerveld's Eveline tijdens Verrichtingen Merries 2017 (Kroon)
Westerveld’s Eveline tijdens Verrichtingen Merries 2017 (Kroon)

Let's fotografie Eveline 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze lieve en goudeerlijke Karline: moeder van maar liefst 10 fantastische veulens, welke bijna allen topprestaties leveren in de sport én de fokkerij, mocht helaas geen kroon worden op deze dag. Toch heeft zij zich super laten rijden, heeft ze fantastisch gesprongen en heeft ze menigeen versteld doen staan van haar top prestaties. Karline, niet zomaar een fokmerrie gebleken maar een echte top sportpony.

Let's fotografie Karline 2

Westerveld's Karline tijdens Verrichtingen Merries 2017
Westerveld’s Karline tijdens Verrichtingen Merries 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt voor het lezen & graag tot de volgende update.

Met vriendelijke groeten,

Stal Westerveld.