Veulennieuws en Springkunsten

Beste lezers,

Na ons bijna 2 weken in spanning te hebben gehouden met onrustige nachten, is Westerveld’s Lieve in de nacht van 21 op 22 April 2016 bevallen van haar eerste veulen. Een gezond hengstveulentje met als vader Vainqueur is het resultaat. Na een keurig verlopen bevalling stond meneer al snel naast zijn moeder te drinken. En zijn moeder? Die gaat er fantastisch mee om. Het is duidelijk dat Lieve net zo trots is op haar jonge spruit als wij.

Met trots presenteren wij:
Westerveld’s Sebastiaan

Sebastiaan 3 Sebastiaan 4

 

Twee dagen later zijn we op stap gegaan naar de Stamboekopname en het Vrijspringen Regio Oost 2016 te Brummen.
We namen onze, inmiddels 3-jarige, merrie Westerveld’s Eveline mee om haar springkunsten eens aan het publiek te tonen.

Hoewel Eveline nog nooit eerder in een binnenhal heeft gesprongen, deed ze het fantastisch! Een prachtige 3e plek behaald, net achter een ervaren prestatie sport merrie en een tevens ervaren 4-jarige ruin. Daarmee kunnen wij met trots zeggen dat ze de beste 3-jarige was!

Eveline vrijspringen 2
Foto: Arlette Beukenkamp, Let’s Fotografie

Met een 8,5 voor beweging, en een 8 voor aanleg als springpony zijn wij er van overtuigd dat dit een super sport pony gaat worden.

Dat was het voor nu, hopelijk tot snel met het volgende veulennieuws!

 

Met vriendelijke groeten,

Stal Westerveld